Goda Matvanor: ändra ätbeteende med KBT

En kurs för dig som VET vad du bör äta för att må bra, men som ändå inte kan låta bli att äta godsaker, överäta eller tröstäta.

Ingår i kursen

  • Förberedande material
  • En uppgift varje dag i kursportalen. Uppgiften är i PDF-format, så du kan välja att ladda ner eller skriva ut den om du önskar. Totalt 43 uppgifter + arbetsmaterial
  • Daglig pepp och tips från mig.
  • Möjlighet att ställa frågor i vårt kursforum samt att dela med sig med tips, tankar och pepp till övriga kursdeltagare.

KBT - Kognitiv Beteende Terapi

KBT (Kognitiv Beteendeterapi) är en mycket effektiv metod för att jobba med förändring av beteenden. Vi jobbar med kopplingen mellan tankar, känslor och handlingar. Metoden baserar sig på boken ”The Beck Diet Solution” skriven av Judith S. Beck. Det här är en teknik och metod som hjälper dig att fokusera på dina matvanor och ditt ätbeteende – det som för de allra flesta är den huvudsakliga orsaken bakom övervikt och ohälsa. För handen på hjärtat, de allra flesta av oss vet ju redan var som är bra för oss att äta och vad vi borde låta bli…
Syftet är att du ska skapa en långsiktighet som hjälper dig att hantera känslo- och överätande och kunna hantera det sociala ätandet.

OBS! Kursen är inte lämplig för personer som befinner sig mitt i en period med ätstörnings-problematik. Har du frågor kring detta, kontakta mig gärna.

Kursen har jag hållit i mer än 10 år

Innehållet och upplägget är precis lika aktuellt nu så när jag började med kursen för drygt 10 år sedan. Som beteendevetare och kostrådgivare ser jag mycket tydligt att det är just matvanorna och ätbeteendet som är det viktigaste området att jobba med för att kunna äta bra och hälsosamt, gå ner och hålla sin vikt över tid. Vi lever i ett "ätstört" samhälle där vi redan som barn får lära oss att trösta oss med mat om vi är ledsna eller upprörda. Ett snabbt tempo, höga krav och ett stressfyllt liv för många gör att maten blir den enklaste vägen att hantera det som inte känns bra. Dessutom finns idag mat, och inte minst skräpmat i form av godis, glass, chips, snabbmat och liknande tillgängligt för oss dygnet runt - både i våra hem och i butiker/på restauranger. Genom att få en förståelse för vad det är som gör att du äter mer än du önskar och av "fel" sorts mat och dessutom få hjälpmedel som innebär att du själv kan ta kontrollen kan du nu själv ta kontrollen över hur ditt ätande ser ut

Exempel på områden vi jobbar med

Lära dig känna skillnad på hunger, önskningar och begär

Den där känslan du har när du tänker att du behöver hitta något att stoppa i munnen, var ifrån kommer den? Är det verkligen så att det är hungrig du är? Eller står den för något annat? Du får lära dig att identifiera vad det är du verkligen känner och inte minst hur du kan hantera det på bästa sätt.

Lära dig att hantera ”misslyckanden”

Hur många gånger har du inte bara ”skitit i det” när du provat ännu en av alla dieter och det inte har fungerat enligt plan? Sanningen är att hur och vad du än väljer att äta så kommer det aldrig att fungera 100% enligt plan. Din absolut största framgångsfaktor under kursen kommer att vara att du lär dig att hantera alla de tillfällen som inte bli optimala.

Lära dig att hantera saboterande tankar

Vi har alla en massa tankar som far runt i våra huvuden (medvetna och omedvetna) som försöker få oss att gå emot det vi själva har planerat. Under kursen jobbar vi mycket med på att identifiera de tankarna som vill få dig att äta det du bestämt dig för att låta bli och även att ersätta dessa tankar med tankar som är stärkande och som gynnar dig.

Få in vardagsmotion och träning i ditt liv

Vi mår bra av att röra på oss både i form av träning och vardagsmotion. Det är viktigt att hitta till den form av aktivitet och rörelse som passar dig och som du tycker om. Det är en förutsättning för att den ska bli av.

Skapa rutiner och lära dig planera

Struktur och rutiner underlättar. Du behöver inte känna efter och fatta en massa nya beslut hela tiden. Det blir en trygghet och gör det lättare för dig att lyckas och nå dina mål.

Tidigare kursdeltagare

Det finns många framgångshistorier genom åren för kursdeltagare. Här är bara ett axplock av bilder som publicerats i media.
För många blir det riktigt tydliga förändringar på utsidan. Men det blir ännu fler förändringar som upplevs på insidan.
Som diabetes, värk och inflammation, astma och hormonella problem som försvunnit - bara för att ta några exempel.
Att dessutom känna mer energi, orka leka med barn eller barnbarn, känna sig fin i sina kläder eller att sömnen fungerar bättre är också vanliga "bieffekter".

KURSINNEHÅLL

Recensioner

Course Pricing

  • Engångsbetalning
  • 995 SEK

    Kurs- Goda Matvanor: ändra ätbeteende med KBT

    KÖP NU!