Fastekurs Steg 3 - Vattenfasta/VASS-fasta

Här får du lära dig att rensa kroppen med hjälp av Vattenfasta enligt VASS-protokollet. En kurs för dig som vill ta din hälsa till nästa nivå.

Vattenfasta - kan ta din hälsa till ny nivå

Vattenfasta har mångtusenåriga traditioner inom de flesta religioner och kulturer världen över. I dag har den fått en ny "renässans" mycket tack vara att många sk. Longivety experter (experter på hur vi kan maximera  vår livslängd) menar att fasta är ett av de absolut bästa sätten för att både förlänga livet och få bättre hälsa.

Traditionellt har vi fastat för att rena oss och för att komma i närmare kontakt med både kropp, själ och ande.
Idag är behovet minst lika stort, inte minst för att vi i vår moderna livsstil kommer i kontakt med mycket fler patogener (virus, bakterier, parasiter, tungmetaller, kemikalier och andra toxiner) som vi kan behöva hjälpa kroppen att rensa ut. Till det kommer en modern kosthållning med processad mat som våra kroppar inte förmår att hantera.

Vattenfasta hjälper din kropp att renas och stärkas på cellnivå.
Då kroppen inte behöver bearbeta näringsämnen (mat) går den efter en period in i autofagi, vilket innebär en utrensning av gamla, skadade och icke fungerande celler för att istället ersätta dem med nya och friska.

Hela kroppen får hjälp till självläkning och vattenfasta kan bli din nya livsstil som du anpassar efter dina förutsättningar för ett både längre och friskare liv.

Behöver jag förbereda mig?

För att på smidigaste sätt direkt kunna påbörja vattenfasta rekommenderas att du:
- äter hyfsat hälsosamt.
- redan har dragit ner på socker och andra snabba kolhydrater.
- har periodisk fasta som livsstil.
- har provat att fasta tidigare
Rekommendationen är att du går Fastekurs Steg 1 - Periodisk Fasta och/eller Fastekurs Steg 2 - Födofasta, Förfasta & Flush som förberedelser om du inte redan har denna livsstil.
Det kommer att underlätta mycket för din övergång till vattenfasta.

Kan alla vattenfasta?

Om du tillhör någon av dessa kategorier, rekommenderas du att inte göra vattenfasta: har ästörningsproblematik, är underviktig/anemisk, är gravid/ammar, har njursjukdom, är allvarligt sjuk och medicinerar eller är under 18 år.
Vattenfasta görs på eget ansvar och om du är osäker på om det är lämpligt för dig bör du rådgöra med din läkare.

Ingår i kursen

 • Texter att läsa
 • Kursmaterial att ladda ner i PDF-format
 • Inspelat kursmaterial för dig som föredrar att lyssna
 • Recept och protokoll i PDF-format att ladda ner
 • Möjlighet att ställa frågor och diskutera i kursforumet
 • 20 minuters privat rådgivning över telefon

I kursen får du lära dig

 • Alkaliska flusher
 • Vattenfasta enligt VASS-protokollet, vilket innebär att  vattenfastan startas med en saltvattenflush för att tömma tarmen, vilket i sin tur gör att kroppen snabbare kommer in i autofagi.
 • Protokoll för att rensa parasiter, bakterier, svamp mm.
 • Kurer för att rensa levern och göra tarmsköljning.
 • Att fasta i samklang med dina hormoner/menscykeln samt månens cykel.
 • Hur du bryter fastan på bästa sätt

Erfarenhet från tidigare kursdeltagare

CARINA S: efter bara en månad var alla mina klimakteriebesvär helt borta. Till och med de hemska nattsvettningarna som har gjort att jag legat sömnlös i två års tid. Såååååå tacksam!!!

JONAS B: Jag ville få bort min övervikt som placerat över min mage efter att jag skadade mig i knät och inte kunde träna som tidigare. Har provat olika dieter tidigare, men inget har funkat. När jag började med vattenfastan märkte jag att jag fick respons direkt. Säkert har det att göra både med att jag verkligen tömde tarmen ordentligt och att metabolismen verkligen tog fart. Minus 6 kilo på fyra veckor är inte en dålig start. Jag kommer fortsätta!

AIZIDA G: Min läkare varnade mig för att jag var på väg att få diabetes. Vi har det i familjen och jag vill verkligen inte få det jag också. Läste att man med hjälp av vattenfasta kunde få bättre värden så jag ville prova det. Jag kände direkt att jag mådde bra av fastan och sist jag var på koll hos läkaren låg jag inte längre i riskzonen.

Kursinnehåll

Kursens pris

 • Engångsbetalning
 • 1995 SEK

  Kurs: Fastekurs Steg 3 - Vattenfasta/VASS-fasta

  KÖP NU!
 • Främja kroppens inneboende läkande förmåga
 • Lär dig vattenfasta med hjälp av VASS-protokollet
 •