Fastekurs Steg 2 - Födofasta, Förfasta & Flush

Lär dig olika former av fasta som kan anpassas efter dina behov. Bra för tillfälliga fasteperioder eller som förberedelse för Vattenfasta/VASS-fasta.

Födofasta passar alla

Syftet med födofastan är att ge magen och matsmältning en period av föda som är skonsam och ger möjlighet till vila och återhämtning. Under kursen får du välja mellan olika typer av födofasta och kan då utgå ifrån det som passar dig bäst.
Du kan välja på karnivore-diet, mungbönsgryta, benbuljong, fettfasta eller elimineringsdiet/restriktionsdiet och under kursen hinner du prova på ett par av dessa.

Förfasta

Här kommer vi till det som de flesta kanske förknippar med fasteperioder: juicer, smoothies, soppor och örtteer. Här är vårt syfte att låta matsmältningen få vila och ge en ordentlig boost av vitaminer, mineraler och antioxidanter. För den som sedan är intresserad av att gå vidare till Vattenfasta/VASS-fasta är det en bra förberedelse.

Alkalisk flush

Med hjälp av alkaliska flusher hjälper vi tarmen att tömma på sitt innehåll. Många har tröga magar/tarmar och innehållet kanske inte ens töms ordentligt, vilket kan orsaka tarmfickor och att bakterier, parasiter och liknande kan få fäste.
Flusherna spolar rent vilket i sin tur gör att näringsupptaget förbättras under vår fastekur.

Vem lämpar sig kursen för?

Kursen passar dig som är nyfiken på att prova på om fasta kan vara något för dig. Du kan vara helt nybörjare eller ha provat på fasta tidigare.
Födofastan kan anpassas så den passar de allra flesta. Juicefastan kan för en del visa sig vara för tufft och då kan man fokusera på Födofastan i stället.
Du som är underviktig/anemisk, gravid eller ammar, har ätstörnings-problematik eller är allvarligt sjuk och medicinerar bör inte fasta.
Om du är osäker, kontakta mig för rådgivning.

Ingår i kursen

 • Texter att läsa
 • Kursmaterial att ladda ner i PDF-format
 • Inspelat kursmaterial för dig som föredrar att lyssna
 • Recept och protokoll i PDF-format att ladda ner
 • Möjlighet att ställa frågor och diskutera i kursforumet
 • 20 minuters privat rådgivning över telefon

Behöver vi fasta?

Idag tenderar vi att äta både för ofta, för mycket och även av en del livsmedel som våra kroppar inte förmår att hantera. Lägger vi på en stressad tillvaro och de faktum att vi oundvikligen utsätts för kemikalier, gifter, virus, bakterier och en rad andra faktorer som alla kan belasta hela vårt matsmältningssystem, så är det utan tvekan önskvärt att både ge kroppen och matsmältningssystemet en välförtjänt vila och möjlighet till självläkning lite nu och då.
Redan 500 år för Kristus lär Hippokrates ha uttrycket att "All sjukdom börjar i magen". Det är det vi verkligen börjar förstå på riktigt idag.
Genom att rensa tarmen och stärka den skapar vi bästa möjliga förutsättningar för kroppens självläkning.

Erfarenhet från tidigare kursdeltagare

JONNA G: Jag förstår verkligen hur överbelastad mina tarmar var innan. Tack vare flusherna fick jag fart på min mage och gick på dessa tre veckor ner 6 kilo - det mesta var "skit". Känner mig lättare till både kropp och sinne!
GUNNEL B: En trevlig bieffekt som jag märkte var att huden blev så mycket bättre. Eksemen på armarna försvann och huden blev fastare och fick mer lyster.
LOVA S: Älskade mungbönsgrytan! Så himla god och min mage blev lugn som en filbunke. Den tar jag en kur av regelbundet nu.

Kursinnehåll

Kursens pris

 • Engångsbetalning
 • 1295 SEK

  Kurs: Fastekurs Steg 2 - Födofasta, Förfasta & Flush

  KÖP NU!
 • Främja kroppens inneboende läkande förmåga
 • Rensa och stärk tarmen och kroppen
 • Låt matsmältningen få vila
 • Privat rådgivning ingår
 •